top of page
Patiënten in het Reva in Tongeren

Rugschool

Rug- en nekschool

Het doel van de rug- en nekschool is om uw rug of nek gezonder en sterker te maken onder het motto “sterk in beweging”. Een team van artsen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten zal u hiermee begeleiden.

 

Rug- en nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem. De oorzaken zijn zeer uiteenlopend en kunnen zowel gerelateerd worden aan veel zittend werk maar eveneens aan zware arbeid. Belastende houdingen, langdurige of repetitieve bewegingen en verzwakte spieren zijn de belangrijkste oorzaken van de chronische pijn.

 

Dit geldt ook voor mensen met een bijkomend probleem (bv. artrose, een hernia, …). Pijn zorgt er immers voor dat je bepaalde bewegingen vermijdt, waardoor de spieren minder gebruikt worden. Deze verzwakte spieren zullen bepaalde houdingen of bewegingen minder goed kunnen opvangen, waardoor de pijn nog toeneemt. Het doel van de rug- en nekschool is om deze vicieuze cirkel te doorbreken: “sterk in beweging”.

 

De kracht en uithouding van de spieren zullen gemeten worden met specifieke toestellen (FREI-testing - link). Met deze toestellen kunnen we de verzwakte spieren ook heel gericht gaan versterken. Tijdens het programma kan je op een schermpje meevolgen hoe de kracht en uithouding van de spieren verbetert, een ideale motivatie.

 

Daarnaast zullen we ook de algemene conditie testen en verbeteren. Een gezonde wervelzuil heeft nood aan een gezond lichaam!

Patiënten doen rug- en nekoefeningen in het Reva in Tongeren
bottom of page